Polecam do wypróbowania przepis :)
Składniki:
- 3 szt cukinia,
- 1 szklanka kasza jęczmienna,
- 2 szt cebula biała,
- 4 szt marchewka,
- 1 szt seler korzeniowy,
- 1 szt por (biała część),
- 2 szt pietruszka,
- 1 mały pęczek natka pietruszki,
- 1 szt papryka czerwona,
- pieprz,
- opcjonalnie ser zółty,
- przyprawa do dań Kucharek
Krok 1
Zaczynamy od ugotowania kaszy według przepisu na opakowaniu
Krok 2
Cebulkę siekamy w kostkę i szklimy. Marchewkę i korzeń pietruszki obieramy i ścieramy na grubych oczkach a następnie dorzucamy do cebuli. Pora kroimy w plasterki, paprykę i seler w drobną kostkę dodajemy do pozostałych warzyw. Przesmażamy wszystko razem aż warzywa zmiękną i przejdą swoimi smakami. Doprawiamy przyprawą do dań Kucharek i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Łączymy całość z ugotowaną kaszą.
Krok 3

Krok 4
Do łódek zrobionych z cukinii nakładamy nasz kolorowy dietetyczny farsz. Faszerowaną cukinię wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C na ok 30-40 min. Na dwie minuty przed podaniem posypujemy farsz startym zółtym serem, czekamy aż się stopi i podajemy ciepłe ozdobione natką pietruszki.
SMACZNEGO :)
Jadłam taką , była pyszna ! Dzisiaj zrobię z tego właśnie przepisu :) dziękuję za opis.
OdpowiedzUsuńTo musi być smaczne, dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuń