Szybki wpis dla miłośników dań wegetariańskich ale i nie tylko. Leczo z soczewicy jest bardzo sycące a przy tym i bardzo smaczne
Składniki:
Sposób przygotowania :
Soczewicę gotujemy według przepisu na
opakowaniu.Cebulę obieramy kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwie aż się
zeszkli. Przyprawiamy mieloną słodką papryką. Paprykę myjemy wydrążamy z pestek,
kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą aż zmięknie. Cukinię myjemy i razem
ze skórką kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i papryki. Całość zalewamy
pomidorami z puszki i razem chwilę dusimy aby smaki się połączyły. Na koniec
dodajemy ugotowaną soczewicę doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem do smaku.
Podajemy na ciepło smacznego :) porcja dla ok 4-5 osób czas przygotowania pół
godziny
Świetne leczo :) dobre na obiad dla kilkunastu osób :)
OdpowiedzUsuń